Workshops

Intuïtief schilderen cursussen o.l.v Ineke Bakker

Wat is intuïtief schilderen:

Intuïtief schilderen is een manier van schilderen die je dichter bij jezelf kan brengen. Je schildert vanuit jezelf en niet naar de beelden in de werkelijkheid buiten je. Zo ontstaat er een eigen expressie van wat er in jouw innerlijk leeft. Omdat we geneigd zijn in onze oordelen te schieten van mooi en niet mooi, beelden vanuit ons hoofd benaderen ipv met een open hart, biedt deze manier van schilderen tools om luisterend waar te nemen en te zien wat er wil ontstaan ipv het krampachtig te sturen vanuit je wil. Uitgangspunt is dat elk beeld zijn zeggingskracht heeft die de moeite waard is om te erkennen, tot je te laten spreken en in alles de schoonheid te herkennen. Vandaar de titel van mijn cursussen:

Laat je Innerlijke Beeldtaal Spreken

Heb je interesse? Er start elk seizoen een basiscursus Laat je Innerlijke beeldtaal Spreken en een vervolg cursus Het Innerlijk Beeld verdiept en er zijn kennismakingmiddagen zie agenda.

 

 

Sumi-e Schilderen  cursussen o.l.v Sylvia Bökkerink

Wat is Sumi-E schilderkunst:

Sumi-E is het uit China en Japan afkomstige inktschilderen op rijstpapier. Je schildert met opperste concentratie en rust mooie streken. Het beeld ontstaat met een minimum aan penseelstreken en een maximum aan verbeeldingskracht.

Heb je interesse? Er starten twee keer per jaar cursussen voor beginners en gevorderden en er zijn kennismakingmiddagen zie agenda.