Praktijk voor Alexandertechniek

mirjam-425

Mirjam Dirks        

heeft boven in het pand een praktijk voor drama en Alexandertechniek. Het is een ‘laboratorium voor lichaam, stem en persoonlijke presentatie’. Wij onderzoeken er de verbinding van mentale en fysieke lichaamsbewegingen.

Het ondersteunen van persoonlijke ontwikkeling en creativiteit is het kernpunt van Mirjam’s werk. Je kunt bij haar individuele trainingen volgen of deelnemen aan de groepstrainingen.

Over Mirjam:

Opgeleid in Ulm werk ik sinds 1995 als docent drama en acteur en sinds 2007 als Alexandertrainster (na een opleiding aan de School voor Alexandertechniek Berlijn).

Mijn beroep als docente drama en mijn passie voor zang brachten mij bij de Alexandertechniek. Daarin vond ik iets wat mij in mijn beroep en ook privé kon ondersteunen. Tegenwoordig werk ik als zelfstandig trainster in Turkije, Duitsland en Groningen met drama en Alexandertechniek en combineer die twee vaak in een zelfontwikkelde training. Vragen beantwoordt ik graag, u kunt mij bellen, mailen of een proefles nemen.

Tel.050-5797547  / 06-47777827
mirjamdirks@gmx.de

www.alexandertechnik-bremen.de

Wat Mirjam Dirks in de Blauwe Boerderij aanbied zie je bij “de links “activiteiten” en “workshops”

 Over Alexandertechniek:

 Alexandertechniek is een weg naar meer losheid en flexibiliteit.

Tijdens een Alexandertechniek-les wordt met alledaagse bewegingen geleerd een verfijnder lichaamsbewustzijn te ontwikkelen. We liggen, zitten, staan, gaan en bewegen ons vrij (los) in de ruimte. Ik maak je op bewegingspatronen, maar ook op onbewuste spieractiviteit opmerkzaam. Het gaat daarbij niet zozeer om corrigeren, maar om plezier aan bewegen en het ontdekken van onvermoede mogelijkheden.

De Alexandermethode gaat ervan uit dat lichamelijke, geestelijke en gevoelsmatige processen onscheidbaar met elkaar verbonden zijn.

De meeste mensen ontwikkelen in de loop van hun leven gewoontes, die hen belemmeren of pijn veroorzaken of die onbewust van invloed op hun leven kunnen zijn.

Alexandertechniek biedt hulpmiddelen om deze gewoontes op te sporen en op te lossen. Speciale oefentijden zijn niet nodig, omdat je in elke situatie en bij elke beweging gelegenheid hebt met  jezelf te oefenen, je hebt jezelf immers altijd bij je…

Een leerling over Alexandertechniek: “Ik leer hier overbodige dingen weg te laten. Daardoor gebeurt wat ik wilde als het ware vanzelf”.

Alexandertechniek biedt een duurzame investering in jezelf.

 Voor wie is Alexandertechniek bedoeld?

Alexandertechniek kan iedereen helpen zich te ontwikkelen en het leven gemakkelijker te maken:

  • mensen die nieuwsgierig naar zichzelf zijn en zich willen ontwikkelen
  • mensen die veel moeten zitten, staan of zware dingen dragen kunnen er lichamelijke klachten mee voorkomen of verminderen
  • voor mensen in creatieve beroepen die hun mogelijkheden willen uitbouwen en ten volle benutten
  • mensen die inzien dat het belangrijk is beweeglijk te blijven of weer te worden
  • voor dansers en acteurs, zij kunnen hun flexibiliteit en presentie op het toneel verbeteren
  • musici leren soepeler op hun instrument te spelen en hun klank te verrijken
  • zwangeren leren met de behorende veranderingen beter om te gaan
  • omgaan met stress en overspanning wordt gemakkelijker
  • mensen die moeite hebben om voor een groep te spreken kunnen plankenkoorts overwinnen
  • mensen die beroepsmatig praten of zingen kunnen leren het gebruik van de stem te optimaliseren

 Meer informatie over Alexandertechniek zie ook: www.nevlat.nl