Beeldend Kunstenaar en auteur Ineke Bakker

Schilderen als speels middel om tot zelfbewustzijn te komen
Ineke Bakker (1964) heeft in het pand een schildersatelier en geeft van daaruit workshops, organiseert exposities/gastexposities en creatieve projecten, ook voor kinderen. Zij maakt tevens in opdracht schilderijen, mandala’s, muurschilderingen, beschildert grafkisten of biedt ondersteuning daarbij.


In mijn workshops Intuïtief schilderen en tekenen kom je in contact met je innerlijke beeldtaal. Jouw beeldtaal laat je verrassende ontdekkingen doen over jezelf omdat het buiten de ratio om tot je spreekt. De manier van schilderen is zodanig dat je laat zijn wat is, zo spiegelt het beeld wat er is in jou. In een veilige speelse setting wordt er gedeeld, ontdekt en verwondert.
Kom uit je hoofd, laat gaan, laat ZIEN
Zie verder onder Kunst en Cultuur, Activiteiten en de Agenda.
Over Ineke
Intuïtief schilderen begon al in mijn pubertijd, ik maakte tekeningen van mijn ervaringen i.p.v te schrijven in een dagboek. Via de lessen intuïtief schilderen bij Ruth Elaine Rhine, de Intuïtieve training mandala’s lezen bij Mary Elisabeth Marlow, de mandala en genezend tekenen opleiding bij Lisa Borstlap heb ik vele ervaringen opgedaan in de wereld van beeldtaal. Voorts ben ik autodidact. Dit resulteerde in het exposeren van eigen werk, een uitgave van een mandala boek en het geven van creatieve workshops, het maken van muurschilderingen en originele decoraties voor etalages en feesten.
De opleiding SPW bracht mij in de kinderopvang waar ik al vele jaren als pedagogisch werker creatieve activiteiten organiseer voor kinderen. Vanuit mijn eigen onderneming ‘In Beeld Projecten’ is De Blauwe Boerderij tot stand gekomen. 

In 2017 is mijn debuutroman Nuria verschenen. Zodoende ben ik dus ook auteur! Meer informatie over mijn roman Nuria ziet u hier.