Gronings volkslied Zingend vieren 100 jarig bestaan

Gronings volkslied zingen

Zaterdag 28 september om 17.00 uur Gronings volkslied zingen ivm 100 jaar bestaan Gronings volkslied en Oosterparkwijk, ook in het parkje voor De Blauwe Boerderij!  

Informatie voor aanmelden zie daarvoor onderaan deze pagina de links.

Trots op Groningen? Zing het Grunnens Laid!

Wij willen laten zien én horen dat we trots zijn op Groningen. Op initiatief van de Tocht om de Noord wordt er daarom -op 100 locaties- het Grunnens Laid gezongen. Het Gronings volkslied is namelijk niet van één plek, maar van ons allemaal. Overal in de provincie – in álle gemeenten – klinkt op zaterdag 28 september om ca. 17:00u het Grunnens Laid.

Burgemeesters van vrijwel alle Groninger gemeenten doen mee, evenals de Commissaris van de Koning. Het hoofdpodium staat op het Museumplein in Veendam. Op dat podium wordt het volkslied gezongen door bekende Groninger artiesten.

100 locaties

Daarnaast kan men het Grunnens Laid zingen op 100 locaties (‘podia’) in de provincie. Denk aan kerken, borgen, dorpshuizen, verzorgingstehuizen, musea, buurtfeesten en horeca-locaties. Dit provinciebrede festival bestaat daarmee uit kleine bijeenkomsten tot grote manifestaties met bands en koren.

 Het volkslied zal onder meer vanuit de Martinitoren in Stad klinken, vanaf het Muziekfestival Delfzijl en in Abraham’s Mosterdmakerij in Eenrum. Ook de supportersvereniging van FC Groningen doet mee en zingt het volkslied in de bus op weg naar de wedstrijd in Amsterdam. Daarnaast wordt het Gronings volkslied gezongen bij andere eeuwelingen, zoals Scholengemeenschap Ubbo Emmius in Stadskanaal en in de Oosterparkwijk.

Zing mee

Ben jij ook trots op Groningen? Laat het zien én horen door op 28 september het Gronings volkslied mee te zingen. Ongeveer een week vóór het evenement wordt een lijst met alle locaties gepubliceerd op www.grunnenslaid.nl. Er is altijd wel een locatie bij jou in de buurt waar het Grunnens Laid gezongen wordt. Je bent overal van harte welkom. Meer informatie? Check onze website www.grunnenslaid.nl of stuur een mailtje naar grunnenslaid@gmail.com.