Cursus Wijs met je darmen door Esther Johannink

 

Cursus Wijs met je Darmen

 
Een cursus met milde aandacht en compassie voor je darmen. Gezonde darmen zorgen voor een gezonde spijsvertering. Een gezonde spijsvertering is en blijft de wortel van ons welbevinden. Het is dus belangrijk om goed voor je darmen te zorgen.

In deze cursus ervaar je aan den lijve hoe belangrijk het is om voor je darmen te zorgen en ontvang je praktische handvatten daarvoor. Handvatten voor ontspanning en (zelf)regulatie van je lijf, en daarmee je darmen. Ruimte voor prettige lichaamsoefeningen, meditatie, ontspannende (zelf)massage voor je lijf. Adem, aarding, rust en compassie zijn hierbij belangrijke aspecten. Ook wordt er aandacht besteed aan een stukje theorie over de wereld van onze darmen: hoe zien ze eruit, wat is hun functie, wat betekent het borrelen in onze buik, wat zijn onze darmbacteriën en wat doen ze. Tevens gaan we proeven van gezonde en pure lekkernijen die je darmen ondersteunen. Aan het eind van de cursus gaan we samen een dagdeel aan de slag met het bereiden van gezonde en lekkere gerechten, die een weldaad zijn voor je darmen. Hierbij zal ook worden ingegaan op verschillende voedselintoleranties of –allergieën, zoals gluten- of lactose-intolerantie.

Voor wie?buik
* Je hebt buik-, darm- en/of spijsverteringsklachten
* Je hebt spastische darmklachten (prikkelbare darm syndroom)

* Je voelt je vaak vermoeid en/of gespannen


Praktische informatie
Groepsgrootte: minimaal 6 deelnemers, maximaal 10 deelnemers
Data: 17 sept – 1 okt – 15 okt – 29 okt.

Locatie: De Blauwe Boerderij – www.blauweboerderij.nl

Opmerking: 3 dagdelen (17 sept-1 okt-15 okt) vinden plaats op de Blauwe Boerderij. Het 4e dagdeel, 29 okt., vindt plaats op een locatie waar zich een goed uitgeruste keuken bevindt. Nadere informatie hierover volgt.