Najaarscursus Intuïtief tekenen en schilderen o.l.v. Ineke Bakker

Ervaring van een cursist over de cursus Laat je innerlijke Beeldtaal spreken: Wat heb ik genoten van de cursus! Zo vrij en zo heerlijk spelen. Spelen met kleuren, met materialen. Zonder erbij na te denken of stemmetjes te horen hoe het moet of hoort. 

Schilderen vanuit mijn hart waarbij de ontdekkingstocht voorop staat en niet de prestatie. Wat een verrassende beeldtaal blijkt iedereen dan te hebben. Wat was ik blij met mijn heldere kleuren, verrassende vormen: van ee nveldboekt tot een liggende indiaan.Zo lang wilde ik al schilderen, maar stond mijn hoofd mij in de weg met zinnen als ‘je kan het niet, het lijkt niet’.  Deze cursus heeft echt iets open gebroken waardoor ik met zo veel plezier ben gaan tekenen en schilderen. Tijdens de cursusavonden lukt het echt om los te komen uit mijn denkhoofd en de oordelen van hoe het hoort of moet te laten verdwijnen.  De kleuren volgen, de lijnen. Gewoon mijn handen laten gaan naar waar ze naar toe wilden. Helemaal op gaan in het moment. 

Dat komt vooral door de hele fijne, veilige sfeer die Ineke creert in haar prachtige Blauwe Boerderij. Het was zo fijn om met mijn mede-cursisten in stilte te kunnen werken en daarna vol verwondering naar elkaars werk te kunnen kijken, Wat een verademing om gewoon zonder oordeel te kunnen kijken.

Ineke  is inspirerend, komt iedere keer met nieuwe manieren om je binnentaal naar buiten te brengen. Verrassende en speelse oefeningen. Ineke kijkt mee maar geeft nooIt een oordeel, dat maakt het zo fijn, Ze laat me telkens weer opnieuw op een andere manier naar mijn eigen werk kijken waardoor het een grote ontdekkingstocht wordt. Ze weet daarbij de cursisten met elkaar te verbinden en vol respect naar elkaar werk te laten kijken.