Mindfulness training en stiltedagen door Stefanie Kaiser

       Mindfulness Centrum Tibet                         

                   Tijdloos in bewustzijn en tevredenheid

 

Mindfulness training:  donderdagavonden 12 en 19 september, 3, 10, 17, 24 oktober, 7 en 14 november 2019.

 Een training volgens de methode MBSR ontwikkeld door Jon Kabat-Zinn. In 8 weken tijd ga je oefenen en ervaren wat mindfulness inhoudt en wat het voor jou kan betekenen. Deze training leert je o.a.:

– Meer te vertrouwen op jezelf;

– Meer te vertrouwen op jezelf;

 Minder te piekeren;

– Gezonder om te gaan met stress (klachten);

– Met aandacht te leven;

– Meer te genieten van het leven;

Data : donderdag 12, 19 september, 3, 10, 17, 24 oktober, 7, 14 november + een mindfulness oefendag op 10 november 2019.

Tijd: 19.30 uur – 22.00 uur

Locatie: De Blauwe Boerderij (Lindenhof 2 te Groningen)

Kosten: € 350,00 euro particulier & €450,00 euro particulier inclusief BTW.

Waarom mindfulness?

Mindfulness kan je helpen om meer in het moment te zijn, precies zoals het is. Helder waarnemen en hierdoor mogelijkheden creëren in je leven. Als je meer in het moment bent met je aandacht, gaan gedachten minder met je op de loop en zul je minder piekeren.

Daarbij oefenen we om niet te oordelen over wat we tegen komen en oefenen we met een vriendelijke houding. Je leert meer acceptatie toe te laten, voor de moeilijkheden in ons leven, zoals pijn en verdriet. Maar ook de fijne kanten in ons leven ervaren we.

Mindfulness kan je leren om op een gezonde manier met stress om te gaan. Stress in ons leven is bijna onontkoombaar, we ervaren allemaal wel eens stress. Zowel positieve als negatieve stress. Teveel stress leidt tot diverse gezondheidsproblemen. 

Mindfulness leert je weer je lichaam te voelen, je grenzen te kennen en leert je om uit de maalstroom van gedachten te komen, wetende dat je ieder moment weer opnieuw mag beginnen….

“Ik ervaar na deze training meer rust en ik kan meer genieten van het leven “- Boudewijn                                                                                               

Wat leer je in een training?

In de 8-weekse training leer je aandacht te vestigen op je adem, zintuigen, lichaam, gedachten en emoties om zo de realiteit te ervaren en toe te laten met een niet-oordelende houding. Daarbij leer je een milde en vriendelijke houding te ontwikkelen tegenover jezelf. Vooraf aan een training vindt een voorgesprek plaats, waarin je kennis kunt maken met de trainer en andersom. De training is gebaseerd op het model uit de MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction) & bevat elementen uit het MBCT (Mindfulness Based Cognitive Therapy) model. 

Onderzoek het zelf…

Je leert door te ervaren en te delen over je ervaringen. Daarbij leer je door te oefenen en het goede nieuws is dat iedereen dit kan! Je leert in een groep waar veiligheid en respect voor ieder individu voorop staan. De training bestaat uit een reeks van 8 keer en binnen deze 8 keer vindt er een oefendag plaats.

En maak daarna de balans op…

Na de 8-weekse training kun je kijken wat behulpzaam is voor jou en wat je graag mee wilt nemen. Het mooie is dat je mindfulness overal en altijd kunt toepassen! 

“Stefanie heeft een mooie uitstraling en de rust en aandacht voor een ieder”- Tineke

            

Mindfulness omdat het tijdloos is ….
Mindfulness omdat het voor iedereen toegankelijk is……..
Mindfulness voor meer vriendelijkheid en aandacht in je leven.

Een 8-weekse training vanuit de Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR). De training wordt gegeven in groepsverband, met maximaal zes mensen. Daarnaast is er de mogelijkheid voor individuele mindfulness.

Mindfulness kan je helpen om in het moment te zijn, precies zoals hij is. Helder waarnemen en hierdoor mogelijkheden creëren in je leven. Als je meer in het moment bent met je aandacht, gaan gedachten minder met je op de loop. Daarbij oefenen we om niet te oordelen over wat we tegen komen en oefenen we met een vriendelijke houding. Het goede nieuws is dat je hierin kunt oefenen! Daarbij leer je meer acceptatie toe te laten, voor de moeilijkheden in ons leven, zoals pijn en verdriet. Maar ook de fijne kanten in ons leven ervaren we.

Mindfulness kan je leren om op een gezonde manier met stress om te gaan. Stress in ons leven is bijna onontkoombaar, we ervaren allemaal wel eens stress. Zowel positieve als negatieve stress. Teveel stress leidt tot diverse gezondheidsproblemen. Mindfulness leert je weer je lichaam te voelen, je grenzen te kennen en leert je om uit de maalstroom van gedachten te komen, wetende dat je ieder moment weer opnieuw mag beginnen.

Er is een mogelijkheid om kosten gedeeltelijk of volledig vergoed te krijgen bij de zorgverzekering, dit bij stressklachten en burn-out. Over de betaling kunnen afspraken gemaakt worden.

You can’t stop the waves, but you can learn to surf – Jon Kabat-Zinn


Sta je open om een training bij mij te volgen? Dan zijn dit mijn contactgegevens:

W     : www.mindfulnesscentrumtibet.nl
@     : stefaniekaisers@gmail.com
T      : 06 54785986
E      : Categorie 1 trainer en aangesloten bij de VMBN.

Leuk om je te ontmoeten!

Mindfulness Centrum Tibet;  Tijdloos in bewustzijn en tevredenheid